U wil de scooterbanden zelf vervangen? Dat kan!

Let op dat u het juiste gereedschap bij de hand heeft zoals bandenlepels en vet.

 

1. De aller eerste stap, is het verwijderen van de onderdelen welke in de weg zitten om de velgen los van de scooter te halen.
Vrijwel bij alle scooters betreft dit de uitlaat en elke kappen, en soms een voorspatbord, dit is afhankelijk van uw type scooter. Leg alle bouten op volgorde weg, zodat ook het monteren makkelijk verloopt.

2. Haal de velg los van de scooter, de achtervelg zit vaak met een grote dop (maat 22 of 24) vast in het midden van de velg, somigge achtervelgen zitten met meerdere bouten(inbussen) vast op een ankerplaat. Maak alle bouten los en haal de achtervelg los.
Voor de voorvelg geld hetzelfde, echter is deze vaak aan twee kanten bevestigd.

3. Laat de band leeglopen door het ventiel in te drukken.

4. Druk de band naar het midden van de velg, met behulp van de bankschroef of een bandenapparaat, zie ook in de video hieronder van Youtube.

5. Haal de helft van de band los van de velg, door dit door de bandenlepels te gebruiken. 

6. Haal nu ook de andere zeikant van de band over de velgrand, de band is nu los van de velg!

7.De nieuwe band moneteren op de velg, smeer de nieuwe band met vet of vaseline in zodat deze makkelijker om de velg glijd. Bij hele stugge banden is het ook wel eens handig de band iets te verwarmen met een fohn of verfafbrander.

8. Druk nu de tweede zeikant van de band over de velgrand, zodat de band op de juister plaats op de velg komt te zitten.

9. Indien het ventiel er nog niet uitgehaald was, haal deze er nu uit. Het ventiel belemmert de luchtstroom waardoor er niet genoeg lucht in een keer langs kan. Wanneer het ventiel eruit is het tijd om de band op de pompen en te zorgen dat deze om de velg springt! vul nu met de compressor en luchtspuit de band in een keer, zodat deze om de velg heen knalt! PAS OP VOOR UW VINGERS! houd deze UIT de buurt van de velgrand!.

10. Haal de luchtspuit van het veltiel af, de band zal iets leeglopen. Plaats vervolgens het ventiel en zet de band op de juiste bandenspanning.

© 2014 - 2023 Scoot Onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel